N F E D
begijnhof

recreatie

Bij een bezoek aan ons Zimmerhof Hotel wordt u ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Lier. Lier biedt heel wat bezienswaardigheden, zoals het begijnhof en het stadhuis met het belfort. Het begijnhof en het belfort staan zelfs op UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is de stad van uurwerkmaker Louis Zimmer, waarnaar de bekende Zimmertoren verwijst, maar ook van schrijver en dichter Felix Timmermans, vooral bekend van zijn werk Pallieter. U kan te voet de stad verkennen of u kan kiezen voor een mooie en rustige fietstocht in Lier en omgeving. Het hotel ligt bij wandelknooppunt 56 - Wandelnetwerk Kempense Hoven, en bij fietsknooppunt 89. Ook per boot, in een oude palingschuit op de Binnennete kunt u de stad ontdekken. 

Lier is ook een groene oase van rust, dat ontdekt u bij een wandeling door het stadspark of in de vesten, een ongeveer 5 km lange groene gordel rond het centrum, maar u kan ook kiezen voor een natuurwandeling in de Lierse polder. 

Enkele musea in Lier: het cultuurhistorisch museum Timmermans-Opsomer, het huismuseum Oscar van Rompay, het museum Wuyts-Van Campen & Baron Caroly en liefhebbers van sport- en racewagens kunnen terecht in het Abarth Works Museum.

Meer info: www.toerismelier.be 

Als ‘poort van de Kempen’, is Lier de ideale uitvalsbasis om de Antwerpse Kempen te ontdekken, maar liggen grote steden als Antwerpen (18 km), Mechelen (12 km) en Brussel (45 km) binnen handbereik.